Vele Italiëgangers vragen zich af hoe je nu eigenlijk 'hoort' te eten in een Italiaans restaurant? Pasta is inderdaad géén hoofdgerecht. Over het algemeen doen de Italianen iets minder saus op de pasta. Vroeger toen ik nog in Nederland woonde, maakte mijn moeder 'bolgnaise' saus met gehakt, tomaat, champignons, paprika. Dat was inderdaad voor-en hoofdgerecht in één. Dat kun je een beetje vergelijken met de 'pasta al ragù' hier. Maargoed als je uit eten gaat en echt uitgebreid wil eten:
1. starten met
antipasto: een voorgerecht
2. dan een
primo piatto: een pasta of een risotto gerecht
3.
secondo piatto: een hoofdgerecht, let wel dat de bijgerechten er meestal niet automatsich bij zitten, de contorni dienen apart bestel te worden
4. een
dolce, ofwel een dessert
5.
espresso, cappuccino is eigenlijk not done want Italiane beschouwen dit als erg zwaar op de maag na een heel diner. Dus espresso met een digestif, een klassieker is de grappa!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten