vrijdag 1 februari 2008

Frittelle di Carnevale


Bij het carnevalsweekend hoort uiteraard een echt carnavals recept "Frittelle di Carnevale". Het is eigenlijk een soort variant op oliebollen. Ze zijn iets luchtiger qua deeg en kleiner van vorm.

Ingrediënten
- 500g bloem
- 150g suiker
- 4 eieren
- twee glaasjes melk
- geraspte citroenschil
- zakje gist
- zout
- poedersuiker
- kaneel (wanneer je dat lekker vindt)

Klop eerst de eieren en de suiker totdat er een luchtige massa ontstaat en voeg dan een snuifje zout, de geraspte citroenschil, de kaneel, de melk en de bloem toe. Roer dit tot een gladde massa. Als laatste de gist toevoegen. Maak met twee eetlepels een 'bolletje' en laat jeze in hete olie glijden. Let op want de fritelle worden in de olie dubbel zo groot! Even uit laten lekken en poeder suiker eroverheen.

2 opmerkingen:

VINCENT zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Anoniem zei

Dag Renske,

Heb een vraagje moet het deeg niet rijzen? Aangezien je gist gebruikt! of bedoel je bakingpoeder? Heb Fretelle gegeten tijdens mijn reis naar Venetië,heel lekker daar maakte ze wel rond dus plat eigenlijk zo groot als een pannenkoek.

groetjes