zondag 16 december 2007

Recept voor kerstmis

Omdat de feestdagen voor de deur staan, geef ik jullie een lekker recept! Varkensfilet of kalfsvlees (wat je eigen voorkeur heeft) met amandelen en pruimen.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 g varkensfilet of kalfsvlees
- 200 g gedroogde pruimen
- 50 g gepelde amandelen
- teentje knoflook
- peterselie
- zout en peper
- glaasje droge witte wijn
- olijfolie extravergine

Snijd het vlees in bokjes (grootte: zoals saté).

Verhit ruimschoots olijfolie in een steelpan en voeg één of twee teentje knoflook (door de helft gesneden toe).

Zodra de knoflook licht begint te verkleuren voeg je het vlees toe. Laat het vlees dichtschroeien en voeg na ongeveer 5 minuten de witte wijn toe.

Wanneer de wijn verdampt is voeg dan de zout, peper en peterselie toe. Daarna de gepelde amandelen (kun je even grof hakken in de keukenmachine of met de hand). Als laatste voeg je de pruimen toe.

Laat dit nog zo'n 15 à 20 minuten sudderen en "il piatto è pronto!" (het gerecht is klaar!)

Serveer dit gerecht met een mooie, ronde, fruitige wijn. Een Chianti Classico bijvoorbeeld uit 2005, of de Chianti Ucceliera van uit Vinci.

Bij deze wens ik al mijn blog-lezers alvast hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en sprankelend 2008 toe! Buone Feste......



Geen opmerkingen: