woensdag 22 augustus 2007

Recept Toscaanse crostini

Zo maak je heerlijke crostini (geroosterde sneetjes brood) met kippelevermousse voor 4 personen:

ingrediënten:
- 200 g kippelevertjes
- 1 ui
- teentje knoflook
- selderij en wortel
- kappertjes
- peterselie
- 250 g tomatenpuree
- olijfolie
- zout en peper
- half glaasje droge witte wijn
- sneetjes geroosterde baguette

Zo maak je het klaar:
Zet een pannetje met wat olijfolie op een middenhoog vuur en voeg een teentje knoflook toe. Braad de kippelevertjes aan.

Voeg zout, peper en een half glaasje witte wijn toe.

Snij de ui, wortel en selderij en voeg dit toe na ongeveer 20 minuten.

Na 10 minuten de tomatenpuree en kappertjes toevoegen. Dan nog ongeveer 20/25 minuten op laag vuur laten sudderen. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.

Giet de saus in de keukenmachine en zet hem op de juiste stand om de saus tot mousse te pureren.

De sneetjes baguettes roosteren en Buon Appetito!!

4 opmerkingen:

Bertjokeweb zei

wat een lekker recept!

Jeannette en Peter zei

De crostini smaakten heerlijk, dank je!

Amanda zei

Hola,

Hierbij mijn eerste echte bericht! Heel makkelijk is het niet een reactie te plaatsen, omdat het niet separaat is weergegeven dus je echt even moet zoeken in de tekst, maar nu ik het gevonden heb, spannend recept..zeker een X proberen! X

Renske zei

Dank je Amanda, goed dat je het gevonden hebt!!x